Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Málnakrémleves

2024. július 29. - rodekri

Gyors és hideg leves a hőségben, köszönet érte a SóBors blog szerzőjének :-)

Hozzávalók: fél kg málna (vagy más gyümölcs), ízlés szerint cukor, vaníliás cukor, egész fahéj, citromlé és 4-5 dl főzőtejszín.

Tedd fel a málnát annyi vízben főni, amennyi ellepi, add hozzá a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot, dobd bele a fahéjat. Amikor felforrt, lassan keverd hozzá a tejszínt, és addig hagyd a tűzhelyen, míg bugyogni kezd. Vedd ki az egész fahéjat belőle, és turmixold össze. Ezután újra forrald át kissé, majd mehet hűlni, hogy mire igazán éhes leszel, egészen hideg legyen.

Tejszínhabbal édességnek is kiváló!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3818456225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása