A Városház utcában, a kormányhivatal épületében üzemelteti híres büféjét Molnár Péter, Pepe. Dórival évekig jártunk csodájára a gyümölcslevesének, és egyszer elárulta a titkot. Ma kipróbálhatod te is!
Hozzávalók: kb. egy kilónyi gyümölcs (lehet fagyasztott, friss, befőtt), amit szeretsz, annyi tej és víz fele-fele arányban, amennyi bőven ellepi, egy fél üvegnyi méz, csipetnyi gyömbér, egész fahéj, vaníliás cukor, és ízlés szerint cukor és citromlé (én savanykásan szeretem), a sűrítéshez két pohár natúr (vagy gyümölcsös) joghurt és egy vaníliás, meg egy puncsos pudingpor (ez utóbbiak lehetnek a hidegen keverhető típusból).
A gyümölcsöt főzd meg a tejes-vizes lében, add hozzá közben a mézet, a cukrot, a citromlevet és a fűszereket, a gyömbérrel bánj óvatosan! Hagyd lobogva főni, mert a pudingpor miatt fontos a magas hőfok. Keverd el a pudingporokat a natúr/gyümölcsös joghurtban és lassan keverd a fővő leveshez. Engedd, hogy krémessé váljon az állaga, majd adj időt neki alaposan lehűlni.
Jéghidegen, egy forró nyári napon a legjobb!