Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Pepe gyümölcslevese

2023. július 08. - rodekri

A Városház utcában, a kormányhivatal épületében üzemelteti híres büféjét Molnár Péter, Pepe. Dórival évekig jártunk csodájára a gyümölcslevesének, és egyszer elárulta a titkot. Ma kipróbálhatod te is!

Hozzávalók: kb. egy kilónyi gyümölcs (lehet fagyasztott, friss, befőtt), amit szeretsz, annyi tej és víz fele-fele arányban, amennyi bőven ellepi, egy fél üvegnyi méz, csipetnyi gyömbér, egész fahéj, vaníliás cukor, és ízlés szerint cukor és citromlé (én savanykásan szeretem), a sűrítéshez két pohár natúr (vagy gyümölcsös) joghurt és egy vaníliás, meg egy puncsos pudingpor (ez utóbbiak lehetnek a hidegen keverhető típusból).

A gyümölcsöt főzd meg a tejes-vizes lében, add hozzá közben a mézet, a cukrot, a citromlevet és a fűszereket, a gyömbérrel bánj óvatosan! Hagyd lobogva főni, mert a pudingpor miatt fontos a magas hőfok. Keverd el a pudingporokat a natúr/gyümölcsös joghurtban és lassan keverd a fővő leveshez. Engedd, hogy krémessé váljon az állaga, majd adj időt neki alaposan lehűlni.

Jéghidegen, egy forró nyári napon a legjobb!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7418162788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása