Nagymamám hajdan minden Karácsony este elkészítette, de gyerekként nemigen kóstolhattam meg, épp ezért sokáig a hiába vágyott finomságok között tartottam számon. Most, hogy már a gyerekeim is felnőttek, megkóstoltuk...
Hozzávalók: 5 dl víz, 5 dl édes vagy félédes fehérbor, 5 tojás sárgája, fahéjrudak, citromhéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál liszt.
Tedd fel a fűszerekkel elkevert vizet 3 dl borral főni, forrald kb. 5 percig, majd szűrd le. A tojássárgákat keverd el a cukorral habosra, sűrítsd be kevés liszttel, és add hozzá a maradék 2 dl bort, A langyosra hűlt fűszeres, boros vizet keverd össze a tojásos masszával és addig melegítsd, míg épp forrni nem kezd.
Rumba áztatott mazsolával a tetején tálald.