Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Karácsonyi borleves

2023. december 26. - rodekri

Nagymamám hajdan minden Karácsony este elkészítette, de gyerekként nemigen kóstolhattam meg, épp ezért sokáig a hiába vágyott finomságok között tartottam számon. Most, hogy már a gyerekeim is felnőttek, megkóstoltuk...

Hozzávalók: 5 dl víz, 5 dl édes vagy félédes fehérbor, 5 tojás sárgája, fahéjrudak, citromhéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál liszt.

Tedd fel a fűszerekkel elkevert vizet 3 dl borral főni, forrald kb. 5 percig, majd szűrd le. A tojássárgákat keverd el a cukorral habosra, sűrítsd be kevés liszttel, és add hozzá a maradék 2 dl bort, A langyosra hűlt fűszeres, boros vizet keverd össze a tojásos masszával és addig melegítsd, míg épp forrni nem kezd.

Rumba áztatott mazsolával a tetején tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2418288633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása