Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Fehérborban párolt sajtos pulykasült

2023. december 26. - rodekri

Összetevői miatt sok családban lesz népszerű, Karácsony este pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora.

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 6 dl fehérbor, 30 dkg pannónia vagy ementáli sajt (vékony szeletekben vagy reszelve), zöldfűszerek (bazsalikom, borsika, rozmaring), színes bors, só, szerecsendió, 6 dkg vaj.

A pulykamellet vágd fel vékony szeletekre (vagy kisebb kockákra), a fűszereket keverd össze egy tálkában és kend be a hússzeletek mindkét oldalát. A vaj felével kend ki a tepsit, helyezd bele a pulykát, locsold meg olvasztott vajjal és öntsd rá a bort. Fedd le az egészet és tedd be a sütőbe párolódni legalább 30 percre (hőlégkeveréssel 150 fokon). Ha megpuhult a hús, tedd rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, a tetejére megint lehet locsolni egy kis olvasztott vajat, és tedd be sülni a sütőbe (kb. 20 perc pirítás program, 150-180 fok).

Krumplipüré, rizs, saláta, párolt zöldség - bármelyik nagyszerű köret lesz mellé!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2818288637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása