Összetevői miatt sok családban lesz népszerű, Karácsony este pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora.
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 6 dl fehérbor, 30 dkg pannónia vagy ementáli sajt (vékony szeletekben vagy reszelve), zöldfűszerek (bazsalikom, borsika, rozmaring), színes bors, só, szerecsendió, 6 dkg vaj.
A pulykamellet vágd fel vékony szeletekre (vagy kisebb kockákra), a fűszereket keverd össze egy tálkában és kend be a hússzeletek mindkét oldalát. A vaj felével kend ki a tepsit, helyezd bele a pulykát, locsold meg olvasztott vajjal és öntsd rá a bort. Fedd le az egészet és tedd be a sütőbe párolódni legalább 30 percre (hőlégkeveréssel 150 fokon). Ha megpuhult a hús, tedd rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, a tetejére megint lehet locsolni egy kis olvasztott vajat, és tedd be sülni a sütőbe (kb. 20 perc pirítás program, 150-180 fok).
Krumplipüré, rizs, saláta, párolt zöldség - bármelyik nagyszerű köret lesz mellé!