Igazi üdítő csemege, hidegen főleg!
Hozzávalók: tésztához: 4-5 tojás, 2 evőkanálnyi kakaópor, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 7 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, ha szereted, citrushéj, csipet só
- ezekből készíts egy könnyű piskótalapot, 180 fokon kb. 20 perc, de ez sütőfüggő.
Tejberizses krémhez: 15 dkg rizs, 4 dl habtejszín, főzővíz a rizshez - kb. 2-3 dl, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 evőkanálnyi vaj, citrushéj, zselatinpor
- a rizst főzd meg vízben, majd tedd fel a tejet főni, ebbe mehet bele a cukor, a vaníliás cukor, a vaj és a citrushéj, majd a megfőtt rizzsel főzd addig, míg egészen besűrűsödik. A tejszínt verd fel kemény habbá, óvatosan keverd hozzá, majd tedd a krémbe a zselatint - úgy, ahogy a zacskón a leírás mutatja, mert ebből van instant és vízzel elkeverendő, főzni való és hidegen hozzáadandó változat, bármelyiket használhatod. Ha teljesen kihűlt a krém, öntsd a tortaformában hagyott piskótalapra és legalább 4 órát tartsd hűtőben.
Tálalás előtt díszítsd eprekkel. Jó étvágyat!
nosalty recept