Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Epres tejberizs torta

2018. május 22. - rodekri

Igazi üdítő csemege, hidegen főleg!

Hozzávalók: tésztához: 4-5 tojás, 2 evőkanálnyi kakaópor, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 7 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, ha szereted, citrushéj, csipet só

- ezekből készíts egy könnyű piskótalapot, 180 fokon kb. 20 perc, de ez sütőfüggő.

Tejberizses krémhez: 15 dkg rizs, 4 dl habtejszín, főzővíz a rizshez - kb. 2-3 dl, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 evőkanálnyi vaj, citrushéj, zselatinpor

- a rizst főzd meg vízben, majd tedd fel a tejet főni, ebbe mehet bele a cukor, a vaníliás cukor, a vaj és a citrushéj, majd a megfőtt rizzsel főzd addig, míg egészen besűrűsödik. A tejszínt verd fel kemény habbá, óvatosan keverd hozzá, majd tedd a krémbe a zselatint - úgy, ahogy a zacskón a leírás mutatja, mert ebből van instant és vízzel elkeverendő, főzni való és hidegen hozzáadandó változat, bármelyiket használhatod. Ha teljesen kihűlt a krém, öntsd a tortaformában hagyott piskótalapra és legalább 4 órát tartsd hűtőben. 

Tálalás előtt díszítsd eprekkel. Jó étvágyat!

nosalty recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8413616228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása