Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Ribizlilekvár

2023. szeptember 25. - rodekri

Na, ez a lekvár minden, csak nem gyors :-) Bár ha szerzel segítséget a leszemezéséhez, még akár...

Hozzávalók: 1250 gr gyümölcs (ez már tisztán, szár nélkül), 350 gr cukor, 1 zacskó dr. Oetker 3:1-ben zselésítő.

Kezdd el egy edényben főzni a ribizlit, és amikor összerottyan, keverd hozzá a cukrot. Amikor már szinte folyós, szórd bele a zselésítőt, és egy botturmix-szal keverd át. Ha nem szereted a magokat, passzírozd át egy szűrőn, bár szerintem azzal pont a lényeg vész el. Amikor felforr, kavargasd, és ha a tányérpróbán elég hamar megszilárdul, kész is.

Forrón töltsd üvegekbe, állítsd fejre azokat, és ha kihűlt, mehet a kamrapolcra és a vajas kenyérre!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr918221477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása