Mint annyi jó, ez is az én drága, nem is igazi, de mégis a legigazabb Nagymamámtól való recept.
Hozzávalók:
- a tésztához: 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg margarin, 3 dkg cukor, pici só, ízlés szerint citromhéj.
- a túrókrémhez: fél kg túró, 3 tojás, 10 dkg margarin, 1 zacskó vaníliás cukor, 3 evőkanál gríz, citromhéj, vaníliás cukor, sütőpor.
+ 30 dkg gyümölcs (eper, meggy, mandarin, narancs, tetszés szerint).
A tésztához valókat keverd össze, hogy lágy, gyúrható tésztát kapj, és tedd egy órára - lisztezett fóliában - a hűtőbe. Egy óra múltán nyújtsd ki a tortaforma aljára, és süsd meg világosra. Később még sülni fog!
A túrókrémhez a margarint (lágyítva), a túrót, a cukrot, a fűszereket és a tojások sárgáit keverd össze, tedd hozzá a grízt, majd a tojások fehérjéből keverj kemény habot és add hozzá.
A félig sült tészta tetején oszlasd el a túrókrém felét, majd szórd bele a gyümölcsöt. Takard be a krém másik felével, majd a még mindig forró sütőben, 150 fokon süsd addig, amíg a teteje szép rózsaszín lesz.
Kihűlés után célszerű a hűtőben legalább két órán át pihentetni, mielőtt felvágod. Nekem nem sikerült, mert a fiúk már meg akarták kóstolni :-)
Mennyei.