Gyerekkorom egyik kedvence, Apu keresztmamája, Panni néni sütötte sokszor. A kivitelezést még gyakorolnom kell, az eredmény már finom, de még nem esztétikus :-) ------- update 2022: alakul :-)
Hozzávalók: 8 evőkanál tejföl, 4 tojás, pici szódabikarbóna, 4 evőkanál méz, 12 dkg margarin, 30 dkg porcukor, kb. 1 kg liszt, a töltelékhez: 6 dl tej, 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 csapott evőkanál dara és némi lekvár. A tetejére egy tortabevonóra lesz szükséged.
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd pihentesd 30 percig. Az egyetlen macera, hogy laponként kell kisütni, és tényleg nagyon vékonyra kell kinyújtani, mert sütés közben alaposan meghízik, inkább süss 5 nagyon vékony lapot!
A tejet forraljuk fel a darával és hagyjuk kihűlni. Közben keverd el a margarint a porcukorral és ha kihűlt a "tejbegríz", akkor avval is. Az első lapot kend meg vékonyan lekvárral (lehet barack, málna, eper), majd erre kenj a krémből, aztán így rétegezd tovább. A tetejére olvaszd fel gőzfürdőben a csokit és vékonyan oszlasd el. Tedd hűtőbe, és másnap kockázd fel, mert addigra megpuhul a tészta.
Nagyon finom!