Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Meggyes rácsos linzer

2017. április 29. - rodekri

yors, finom, és persze, ez is egy Nők Lapja - recept...

A tészta hozzávalói: kb. fél kg liszt, 25 dkg margarin, 1 zacskó porélesztő vagy 2 dkg rendes élesztő, 10 dkg porcukor, 1 tojás, pici só, 1 evőkanál tejföl,1 dl tej. A tejet langyosítsd meg, 1 teáskanál cukorral keverd el és tedd bele az élesztőt, közben olvaszd fel a margarint. Szép lassan keverd a margarinhoz a többi hozzávalót, míg egy lágy, gyúrható tésztát kapsz, lisztes deszkán oszd egy nagyobb és egy kisebb cipóra, majd hagyd kelni egy félórát, meleg helyen.

A töltelék: 1 kg meggy (lehet befőtt vagy mirelit is), 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor és hozzákeverve 1 kávéskanál fahéj, kevés morzsa.

A megkelt tésztát - a nagyobb cipót - nyújtsd ki akkorára, amekkora a tepsid, és tedd bele úgy, hogy a szélein picit kilógjon. Kend meg 1 tojással a tésztát, szurkáld meg villával. Szórd meg kevés morzsával, majd szórd rá a dió felét. Tedd rá a meggyet, szórd meg a fahéjas porcukorral és a dió másik felével.

A kisebb tésztacipóból kézzel sodorj csíkokat és tedd a süti tetejére rácsként. Hagyd állni egy újabb félórát, majd kend meg a tojással a tésztacsíkokat.

Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd pirosra, és hagyd kihűlni a tepsiben. Csak akkor vágd fel, ha már teljesen kihűlt! Vaníliás cukorral - és anélkül is - nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9312468011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása