Mamától sok mindent érdemes volt megtanulni szerelmünk hajnalán, hiszen a kicsi fia ízlését mégiscsak ő ismeri legjobban. Ez az egyik első süti volt, amit tőle tudok.
Hozzávalók: 20 dkg margarin, kb. 40 dkg liszt, 2 tojás, a sárgája a tésztába, a fehérje a kenéshez, 10 dkg cukor, fél pohár tejföl, csipet szódabikarbóna, pici ecet. A töltelékbe 1-1,5 kg alma, cukor, fahéj, kevés darált vagy tört dió.
A tészta hozzávalóiból keverj sima, lágy tésztát, nyújtsd ki két akkora lapra, amekkora a tepsid. Az alsó lapot tedd a kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd simogasd rá a tölteléket. Jöhet a tetejére a másik lap. Kend meg a tojásfehérjével és szurkáld meg egy villával.
Sütés. És kész.
Kipróbáltam túrós változatban is: a tészta ugyanaz, a töltelék: fél kg túró, 1 tojás sárgája, vaníliás cukor, cukor, reszelt citrushéj, citromlé, mazsola - keverd össze, és ezt tedd a két tésztalap közé. Isteni!