Gyors és hideg édességre vágysz, de már unod a fagyit? Itt egy régi klasszikus...
Hozzávalók: 30 dkg rizs, kb. fél l tej, cukor, vaníliás cukor, citrushéj, 5 dl habtejszín, idénygyümölcs vagy fagyasztott gyümölcs, 3-4 dkg vaj vagy finom margarin.
A rizst nagyon kevés vízzel és a tejjel tedd fel főni, mehet bele ízlés szerint cukor, vaníliás cukor és reszelt citrushéj. Főzd puhára a tejberizst, ha szükséges, önts rá mindig kevés tejet, a végén inkább lágy állagú legyen. A tejszínt verd egy kevés cukorral kemény habbá. A tejberizst hűtsd le teljesen, majd óvatosan, lapáttal keverd bele a felszeletelt, kimagozott gyümölcsöket. Nagyon finoman keverd össze a tejszínhabbal és tedd egy olyan edénybe, ahol szépen elsimul. A tetejére mehet gyümölcs díszítésnek is.
Tejszínhabbal tálald, ha már jó hideg.