Nagyon finom és tartalmas leves, próbáld ki!
Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó (a főzés előtti estén áztasd be hideg vízbe), egy fej hagyma, liszt a rántáshoz, íznek füstölt kolbász, füstölt hús vagy szalonnabőr.
Az előző este beáztatott sárgaborsót tedd fel főni az áztatóvízben (annyi víz legyen az edényben, hogy ellepje a borsót), és lassú tűzön vagy alacsony hőmérsékleten hagyd csendesen főni. Ha jól kiázott, akkor viszonylag hamar puha lesz. Ízlés szerint dobj a főzővízbe sót. Ha már puha, jöhet a rántás, az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, aztán szórd rá és keverd csomómentesre a lisztet, hagyd kicsit összepirulni és öntsd fel kevés vízzel, hogy sima maradjon. Keverd bele a csendesen fővő levesbe. Szedd ki egy tányérra a beletett füstöltárut, majd egy botmixerrel keverd krémesre a levest. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott, olajon pirított kenyérkockákkal, ropogósan isteni benne!
Jó étvágyat!