Van egy jó könyved, de nincs időd, hogy elolvasd, mert főznöd kell? Itt egy recept az ilyen áthidalhatatlan problémák megoldására...
Hozzávalók: 70-80 dkg marhahús, szép sovány (lábszár, felsál pl.), leveszöldség, zeller, pár szem borsó, 1 fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, három leveskocka, néhány szem feketebors, só, vegeta.
Tedd fel a húst hideg vízben főni, ne tegyél mellé mást, csak a feketeborsot, a hagymákat és a leveskockákat. Sót NE! Vedd a kezedbe a könyvet, és két órán át le se tedd, maximum azért, hogy igyál egy jó kávét és megkeverd a lassan, gyöngyözve fődögélő húslét.
Amikor a hús magától felemelkedik a főzővízben, ellenőrizheted, hogy mennyire puha. Na ekkor kell megpucolni a sok zöldséget és tetszés szerint karikára vagy hosszabb csíkokra vágni. Ha a húsba már bele tudod szúrni a villát nagyobb nehézség nélkül, akkor dobd mellé a zöldségeket, és lassú tűzön - alacsony hőfokon hagyd tovább főni, míg minden teljesen puha nem lesz. Ha gondolod, főzz mellé egy kis cérnametélt vagy eperlevél tésztát.
Sikerült haladnod a könyvben? Tálaláskor gőzölögjön :-) Jó étvágyat!