Ajándékba vagy az ünnepi asztalra... - mindenképp elvarázsolod vele, akit megkínálsz!
Hozzávalók: 5 tábla jó minőségű étcsokoládé, 1 zacskó mézessütemény-fűszerkeverék, 2 evőkanálnyi földimogyoró felaprítva, 2 evőkanálnyi kristálycukor és 2 evőkanálnyi aszalt meggy.
Az étcsokit vízgőz felett - kisebb darabokra törve - olvaszd fel. Közben a kristálycukrot tedd fel egy lapos edényben a tűzre, hogy folyékony karamellt kapjál. Amikor már majdnem teljesen felolvadt, dobd rá a felaprított mogyorót és kavard pár percig alacsony hőfokon vagy kislángon. Az elolvadt csokoládéhoz keverd hozzá a mézes fűszerkeveréket és addig kevergesd, míg fényes, egyenletes állagú lesz.
Az olvadt csokit öntsd egy magasabb falú, egyenletes aljú edénybe (pl. egy tepsibe), amit előzőleg kibéleltél sütőpapírral. Oszlasd egy egyenletesen és helyezd bele a sütikiszúrókat, amennyi csak elfér. Szórd rá a kihűlt mogyorót és az aszalt meggyet, majd tedd egészen hideg helyre, akár a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha már kemény újra, akkor a kiszúrók segítségével szedd ki a formázott csokikat, a maradékot pedig edd meg. Kis celofánzacskókban szépen átkötve nagyszerű ajándék!
A receptért köszönet a Nők Lapja Advent oldalnak!