Régóta terveztem, és bevált...
Hozzávalók: 30-40 dkg sertéscomb - vagy pulykacomb, vagy bármilyen ragunak alkalmas hús, leveszöldség: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, krumpli, zöldborsó, 1 fej hagyma, némi olaj, friss vagy őrölt tárkony, citromlé, 1 pohár tejföl, 2 kanálnyi liszt.
A húst és a zöldséget aprítsd fel hasonló kockákra, vágd fel apróra a hagymát. A húst olajon pirítsd fehéredésig, forgasd össze a hagymával, majd 1-2 dl vizet aláöntve párold meg - kb. 25 perc. A zöldségeket és a tárkonyt dobd hozzá és öntsd fel kb. 1,5 liter vízzel és főzd puhára. A lisztet keverd el a tejföllel és egy adagnyi főzőlével, majd óvatosan keverd hozzá a leveshez. Ízlés szerint pici citromlével savanyítható, borsot, sót szórhatsz hozzá, vegeta is illik az ízekhez. Ha szereted, eperlevél tészta mehet bele.