Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Tárkonyos raguleves

2018. május 22. - rodekri

Régóta terveztem, és bevált...

Hozzávalók: 30-40 dkg sertéscomb - vagy pulykacomb, vagy bármilyen ragunak alkalmas hús,  leveszöldség: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, krumpli, zöldborsó, 1 fej hagyma, némi olaj, friss vagy őrölt tárkony, citromlé, 1 pohár tejföl, 2 kanálnyi liszt.

A húst és a zöldséget aprítsd fel hasonló kockákra, vágd fel apróra a hagymát. A húst olajon pirítsd fehéredésig, forgasd össze a hagymával, majd 1-2 dl vizet aláöntve párold meg - kb. 25 perc. A zöldségeket és a tárkonyt dobd hozzá és öntsd fel kb. 1,5 liter vízzel és főzd puhára. A lisztet keverd el a tejföllel és egy adagnyi főzőlével, majd óvatosan keverd hozzá a leveshez. Ízlés szerint pici citromlével savanyítható, borsot, sót szórhatsz hozzá, vegeta is illik az ízekhez. Ha szereted, eperlevél tészta mehet bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2713993656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása