Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Gulyásleves - Apa receptje

2017. május 01. - rodekri

Apa annak idején ezzel vizsgázott a vendéglátó suliban, azóta is nagy szakértője :-)

Hozzávalók: 60-70 dkg marhalábszár vagy marhafartő, leveszöldség, 2-3 szem burgonya, 1 közepes vöröshagyma, két evőkanálnyi sertészsír, kömény, só, pirospaprika, bazsalikom, majoranna.

A zsíron fonnyaszd meg a hagymát, szép aranysárgára, tedd bele a felkockázott marhahúst. Ha kuktában főzöd, időt lehet spórolni és az ízek is összeérnek. A húst pirítsd a hagymán, ha már kicsit megbarnul, akkor szórd bele a pirospaprikát (kb egy evőkanálnyit), ekkor még csak kevés sót, mehetnek a fűszerek, kb. mokkás- vagy teáskanálnyi mennyiségben, mi egész köménnyel szeretjük. Önts rá kb. 1,5 liter vizet, zárd le a kuktát vagy fedd le a fazekat. Kb. egy órát (fazékban többet) főzd közepes lángon. 

Ekkor kóstold meg, sózd, ha szükséges, és tedd bele a zöldségeket. Főzd további kb. 20 percig, és tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6212471895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása