Apa annak idején ezzel vizsgázott a vendéglátó suliban, azóta is nagy szakértője :-)
Hozzávalók: 60-70 dkg marhalábszár vagy marhafartő, leveszöldség, 2-3 szem burgonya, 1 közepes vöröshagyma, két evőkanálnyi sertészsír, kömény, só, pirospaprika, bazsalikom, majoranna.
A zsíron fonnyaszd meg a hagymát, szép aranysárgára, tedd bele a felkockázott marhahúst. Ha kuktában főzöd, időt lehet spórolni és az ízek is összeérnek. A húst pirítsd a hagymán, ha már kicsit megbarnul, akkor szórd bele a pirospaprikát (kb egy evőkanálnyit), ekkor még csak kevés sót, mehetnek a fűszerek, kb. mokkás- vagy teáskanálnyi mennyiségben, mi egész köménnyel szeretjük. Önts rá kb. 1,5 liter vizet, zárd le a kuktát vagy fedd le a fazekat. Kb. egy órát (fazékban többet) főzd közepes lángon.
Ekkor kóstold meg, sózd, ha szükséges, és tedd bele a zöldségeket. Főzd további kb. 20 percig, és tálalhatod.
Jó étvágyat!