Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Narancslekvár

2017. április 30. - rodekri

Különleges, Karácsony táján kiváló ajándék, és persze, nagyon finom... Dr. Oetker Mesterkonyha - recept (kicsit átalakítva)

Hozzávalók: 4 nagy befőttesüveghez 20 db narancs, 3 narancsnak a héja is, 1 kg cukor, 3 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1, 1 dl citromlé; ha merész vagy, őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi,  2 tasak vaníliáscukor.

A narancsot pucold meg alaposan, a gerezdek fehér héját is távolítsd el, a kicsepegő levet fogd fel, mert azt is felhasználjuk. A narancsgerezdeket a narancs- és citromlével együtt tedd az edénybe. A dzsemfixet, a cukrot, vaníliáscukrot, fűszereket keverd jól össze és öntsd a gyümölcshöz. Állandóan keverve forrald fel és hagyd zubogva forrni legalább 3 percig. Ha kész, töltsd tiszta befőttesüvegekbe és lezárás után állítsd fejre, majd amíg hűl, többször is forgasd meg, hogy a narancsdarabok jól elosztódjanak benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7112469809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása