Kísérletező kedvemben voltam, ezért fogtam két kg epret, egy kg meggyet, és egy kg cseresznyét, szépen megpucoltam, kimagoztam, és eper-meggy és eper-cseresznye lekvárt főztem. Az eredmény? Mit mondjak, érdemes kipróbálni.... :-) Befőzéshez mindig a Dr. Oetker (az oldalon termékmegjelenítés található!, ez itt a reklám helye) 3:1-ben Szuper zselésítőjét használom, ehhez az arányok: 1250 gr gyümölcs - 350 gr cukor - 1 zacskó dzsemfix szuper.
A gyümölcsöt a magozás, tisztítás után általában botmixerrel töröm össze, de nem teljesen, mert én szeretem a lekvárban a gyümölcsdarabokat. A főzést a dzsemfix zacskójának leírása szerint végzem.
Nagyon fontos, hogy legyen türelmed addig kevergetni a lekvárt, lassú tűzön, amíg valóban fel nem forr és el nem olvad benne az egész cukor és a zselésítőanyag. Ha kész - tehát már legalább 2-3 perce bugyogva forr, akkor tedd az előkészített, tiszta üvegekbe és jól zárd rá a tetejét, fordítsd a fejére, és hagyd így kihűlni.