Ezt a receptet Hugikámtól tanultam, bár annyit változtattam rajta, hogy én saját kelesztésű kenyértésztából készítem.
A kenyértészta hozzávalóit és elkészítését a Zsemle - kenyér receptemben írom le. Javaslom, hogy az adagolásra ügyelj, mert a kenyértészta kényes dolog.
A megkelt és lágy tésztából lapokat kell nyújtani, és kb. 1,5 cm-es csíkokat vágni. Ebbe tekerd bele a félbevágott virsliket. Variációk: lehet a tészta belsejét pizzakrémmel, zöldségkrémmel, tojással bekenni, mielőtt beletekered a virslit, én ma csak simán a tésztacsíkokat tekertem köré, mert úgyis mindenki másképp szereti - mustárral, ketchuppal, majonézzel....
Szorosan tedd egymás mellé a kifliket a tepsibe, kend meg a tetejüket felvert, picit megsózott tojással, és mehet a sütőbe, 150 fokon kb. fél óra alatt szép aranyszínűre sülnek.