Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Virslis kiflik

2017. április 29. - rodekri

Ezt a receptet Hugikámtól tanultam, bár annyit változtattam rajta, hogy én saját kelesztésű kenyértésztából készítem.

A kenyértészta hozzávalóit és elkészítését a Zsemle - kenyér receptemben írom le. Javaslom, hogy az adagolásra ügyelj, mert a kenyértészta kényes dolog.

A megkelt és lágy tésztából lapokat kell nyújtani, és kb. 1,5 cm-es csíkokat vágni. Ebbe tekerd bele a félbevágott virsliket. Variációk: lehet a tészta belsejét pizzakrémmel, zöldségkrémmel, tojással bekenni, mielőtt beletekered a virslit, én ma csak simán a tésztacsíkokat tekertem köré, mert úgyis mindenki másképp szereti - mustárral, ketchuppal, majonézzel....

Szorosan tedd egymás mellé a kifliket a tepsibe, kend meg a tetejüket felvert, picit megsózott tojással, és mehet a sütőbe, 150 fokon kb. fél óra alatt szép aranyszínűre sülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9812467819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása