Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Tejfölös-hagymás karaj bacon-nel

2022. december 26. - rodekri

Különleges, mégis egyszerű, gyorsan elkészíthető fogás akár ünnepi, akár hétköznapi vendégváráshoz...

Hozzávalók: személyenként 2 szelet karaj, a további mennyiség 4 főre: 300 gr tejföl, 3 szál újhagyma, 1 fej lilahagyma, 5 szelet vagy két maréknyi kockázott bacon, 1 tojás, 15 dkg margarin vagy ennek megfelelő olaj, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint: rozmaring, kakukkfű, borsika, majoranna, stb., 10-15 dkg reszelt (akár füstölt) sajt.

Először keverd össze a tejfölt a felkockázott, apróra vágott hagymákkal és baconnal, keverd bele az egész tojást és ezt a masszát a hűtőben hagyd összeérni, míg előkészíted a húst. A szeletelt karajt kissé klopfold meg, majd kend rá a fűszereket a szeletekre. Olvaszd fel a margarint vagy forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd kérgesre a hússzeletek mindkét oldalát, lassan, hogy belül is puhuljon.

A sült karajszeleteket fektesd egymás mellé egy magasabb falú tepsiben, locsold meg a maradék margarinnal (olajjal), majd egyenletesen kend rájuk a tejfölös, hagymás masszát. Fedd le a tepsit alufóliával és tedd a sütőbe alacsony lángon vagy hőlégkeveréssel közepes hőmérsékleten és hagyd bent kb. 25-30 percig. Ezután vedd le a fóliát és hagyd a sütőben még legalább negyedórát, végül szórd rá a reszelt sajtot és addig süsd, míg a sajt szépen rápirul.

Krumplipürével, rizzsel tálald és élvezd ki a családtól kapott elismerő szavakat :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8018010676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása