Különleges, mégis egyszerű, gyorsan elkészíthető fogás akár ünnepi, akár hétköznapi vendégváráshoz...
Hozzávalók: személyenként 2 szelet karaj, a további mennyiség 4 főre: 300 gr tejföl, 3 szál újhagyma, 1 fej lilahagyma, 5 szelet vagy két maréknyi kockázott bacon, 1 tojás, 15 dkg margarin vagy ennek megfelelő olaj, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint: rozmaring, kakukkfű, borsika, majoranna, stb., 10-15 dkg reszelt (akár füstölt) sajt.
Először keverd össze a tejfölt a felkockázott, apróra vágott hagymákkal és baconnal, keverd bele az egész tojást és ezt a masszát a hűtőben hagyd összeérni, míg előkészíted a húst. A szeletelt karajt kissé klopfold meg, majd kend rá a fűszereket a szeletekre. Olvaszd fel a margarint vagy forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd kérgesre a hússzeletek mindkét oldalát, lassan, hogy belül is puhuljon.
A sült karajszeleteket fektesd egymás mellé egy magasabb falú tepsiben, locsold meg a maradék margarinnal (olajjal), majd egyenletesen kend rájuk a tejfölös, hagymás masszát. Fedd le a tepsit alufóliával és tedd a sütőbe alacsony lángon vagy hőlégkeveréssel közepes hőmérsékleten és hagyd bent kb. 25-30 percig. Ezután vedd le a fóliát és hagyd a sütőben még legalább negyedórát, végül szórd rá a reszelt sajtot és addig süsd, míg a sajt szépen rápirul.
Krumplipürével, rizzsel tálald és élvezd ki a családtól kapott elismerő szavakat :-)