Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Sasadi szelet

2017. április 29. - rodekri

Évek óta kipróbált, kedvenc, vendégvárásra is tökéletesen alkalmas recept, ugyanis nem bonyolult, de aki még nem evett ilyet, az garantáltan hanyatt vágja magát a főzőtudományodtól!

Hozzávalók: az ebéd létszámának megfelelő szelet karaj - nagyevőknél számíts legalább kettőt! Ugyanannyi darab felezett őszibarack, vaj a sütéshez, szegfűszeg, bors, fehérbors, színesborsok, rozmaring.

A hússzeleteket püföld ki alaposan, majd az összetört fűszerekkel dörzsöld be mindkét oldalukat és hagyd állni egy rövid ideig. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben - annyi kell, hogy a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen meg tudjuk sütni benne. Ha a husik elkészültek, ugyanabban a fűszeres, forró vajban süsd át a barackokat is.

Készíts elő egy tepsit vagy hőálló üvegedényt, és fektesd szép sorban egymás mellé a húsokat, majd minden szeletre tegyél egy barackot. Öntsd nyakon a fűszeres vajjal.

Mehet a sütőbe - ha nem bízol a hús puhaságában, akkor először fedd le alufóliával, és úgy, majd kb. 20 percig fedés nélkül, süsd szép pirosra.

Krumplipürével az igazi, de rizzsel is finom.

 

Kipróbáltuk csirkemellből is - fenséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7112467453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása