Évek óta kipróbált, kedvenc, vendégvárásra is tökéletesen alkalmas recept, ugyanis nem bonyolult, de aki még nem evett ilyet, az garantáltan hanyatt vágja magát a főzőtudományodtól!
Hozzávalók: az ebéd létszámának megfelelő szelet karaj - nagyevőknél számíts legalább kettőt! Ugyanannyi darab felezett őszibarack, vaj a sütéshez, szegfűszeg, bors, fehérbors, színesborsok, rozmaring.
A hússzeleteket püföld ki alaposan, majd az összetört fűszerekkel dörzsöld be mindkét oldalukat és hagyd állni egy rövid ideig. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben - annyi kell, hogy a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen meg tudjuk sütni benne. Ha a husik elkészültek, ugyanabban a fűszeres, forró vajban süsd át a barackokat is.
Készíts elő egy tepsit vagy hőálló üvegedényt, és fektesd szép sorban egymás mellé a húsokat, majd minden szeletre tegyél egy barackot. Öntsd nyakon a fűszeres vajjal.
Mehet a sütőbe - ha nem bízol a hús puhaságában, akkor először fedd le alufóliával, és úgy, majd kb. 20 percig fedés nélkül, süsd szép pirosra.
Krumplipürével az igazi, de rizzsel is finom.
Kipróbáltuk csirkemellből is - fenséges!