Apa régi kedvence, és most, az én kedvenc lapomban megjelent egy kedvcsináló recept, muszáj volt kipróbálni....
Hozzávalók:
1. tészta: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 cs sütőpor - a tojások sárgáit keverd el a cukorral fehéredésig, a fehérjéket pedig kemény habbá verd fel. A kettőt keverd gyengéden össze, majd szitáld bele a kakaóport, a sütőport és a lisztet, melyeket előzőleg összeszitáltál. Sütőpapírral kibélelt tortaformában süsd tűpróbáig.
2. a krém: 1 csomag főznivaló csokis pudingpor, 3 dl habtejszín, 3 evőkanál cukor - ebből főzz sűrű pudingot és hagyd kihűlni, 20 dkg margarin - ezt keverd habosra, 1 tábla étcsoki - ezt olvaszd fel, és 40 dkg meggy(befőtt) - ezt vágd apró darabokra, de legalább félbe. Ha kihűlt a puding, finoman keverd össze az egészet, és tedd be a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.
3. a máz: 20 dkg tortabevonó vagy étcsoki: olvaszd fel, és a piskótára kent krém tetején oszlasd el egyenletesen. Ha szép, fényes csokimázat szeretnél, akkor tegyél bele max. 1 evőkanál olajat, ettől nemcsak fényes, hanem könnyen vágható is lesz.
Percek alatt fogy :-)