Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Lúdláb torta

2017. április 29. - rodekri

Apa régi kedvence, és most, az én kedvenc lapomban megjelent egy kedvcsináló recept, muszáj volt kipróbálni....

Hozzávalók: 

1. tészta: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 cs sütőpor - a tojások sárgáit keverd el a cukorral fehéredésig, a fehérjéket pedig kemény habbá verd fel. A kettőt keverd gyengéden össze, majd szitáld bele a kakaóport, a sütőport és a lisztet, melyeket előzőleg összeszitáltál. Sütőpapírral kibélelt tortaformában süsd tűpróbáig.

2. a krém: 1 csomag főznivaló csokis pudingpor, 3 dl habtejszín, 3 evőkanál cukor - ebből főzz sűrű pudingot és hagyd kihűlni, 20 dkg margarin - ezt keverd habosra, 1 tábla étcsoki - ezt olvaszd fel, és 40 dkg meggy(befőtt) - ezt vágd apró darabokra, de legalább félbe. Ha kihűlt a puding, finoman keverd össze az egészet, és tedd be a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.

3. a máz: 20 dkg tortabevonó vagy étcsoki: olvaszd fel, és a piskótára kent krém tetején oszlasd el egyenletesen. Ha szép, fényes csokimázat szeretnél, akkor tegyél bele max. 1 evőkanál olajat, ettől nemcsak fényes, hanem könnyen vágható is lesz.

Percek alatt fogy :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9012468083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása