Az eredeti receptet a cookpad-on találtam, de átalakítottam, és karácsony este ezzel készültem a családomnak, nagy sikere volt!
Hozzávalók 8 főre: 1,5-2 kg pulykamell (nagy étkű pasikkal inkább a nagyobb mennyiség), 60 dkg ementáli sajt, 5dl főzőtejszín, 1 nagyobb póréhagyma - de ez kihagyható vagy helyettesíthető ízlés szerint, 1-1 teáskanál só, törött bors, rozmaring, kakukkfű, majoranna, borsika, petrezselyem, egyéb zöldfűszerek.
A fűszereket keverd össze egy tálkában. A pulykamellet vágd fel keskeny szeletekre vagy csíkokra, kicsit ütögesd meg húsklopfolóval és kend be mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel. Magasabb falú tepsiben (ekkora mennyiséghez érdemes kettőt is használni) kenj szét egy kis olajat, helyezd bele a hússzeleteket. A megtisztított, felkarikázott póréhagymát szórd szét a pulykán, majd fedd be reszelt sajttal vagy sajtszeletekkel. Öntözd meg az egészet a tejszínnel és az előkészítés kész is van.
Jót tesz neki, ha néhány órát áll, hiszen a hús addig is puhul a fűszerkéregben. A tervezett tálalás előtt legalább másfél órával azonban kezdd el sütni, először lefedve (pl. alufóliával), érdemes egy órát így hagyni, hiszen omlós lesz a pulyka a saját levében való párolódástól. Amikor már elég puhának érzed, vedd le az alufóliát és süsd addig, míg a sajtréteg szép pirosra sül.
Rizzsel, krumplipürével tálald és gyűjtsd be az elismerő pillantásokat.