Klasszikus egyensúly-tészta, egy kis idénygyümölccsel bármikor gyorsan élvezheted...
Hozzávalók: 20 dkg cukor-liszt-margarin-5 tojás - az arányon ne változtass, ettől egyensúly, plusz: rumaroma, citromhéj, gyümölcs, fahéjas porcukor a tetejére.
A margarint olvaszd fel és keverd el habosra a cukorral. A tojásokat válaszd szét és a fehérjéből keverj kemény habot. A sárgákat add hozzá a vajas masszához, majd felváltva a lisztet és a tojásfehérjét is. Tedd bele az ízesítőket, és a masszát öntsd be a tepsibe (vajazd, lisztezd ki előtte, vagy használj sütőpapírt).
A piskóta tetejére szórd rá az aktuális gyümölcsöt: meggy, cseresznye, eper, szilva, sárgabarack, szőlő....
150 fokon, szép lassan addig süsd, amíg szép piros lesz a teteje, majd langyosan szórd meg fahéjas porcukorral.
Fini, ugye?