Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Gyümölcsös lepény

2017. április 29. - rodekri

Klasszikus egyensúly-tészta, egy kis idénygyümölccsel bármikor gyorsan élvezheted...

Hozzávalók: 20 dkg cukor-liszt-margarin-5 tojás - az arányon ne változtass, ettől egyensúly, plusz: rumaroma, citromhéj, gyümölcs, fahéjas porcukor a tetejére.

A margarint olvaszd fel és keverd el habosra a cukorral. A tojásokat válaszd szét és a fehérjéből keverj kemény habot. A sárgákat add hozzá a vajas masszához, majd felváltva a lisztet és a tojásfehérjét is. Tedd bele az ízesítőket, és a masszát öntsd be a tepsibe (vajazd, lisztezd ki előtte, vagy használj sütőpapírt).

A piskóta tetejére szórd rá az aktuális gyümölcsöt: meggy, cseresznye, eper, szilva, sárgabarack, szőlő....

150 fokon, szép lassan addig süsd, amíg szép piros lesz a teteje, majd langyosan szórd meg fahéjas porcukorral.

Fini, ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4012468067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása