Igazi nyári finomság, még a leveseket nem igazán kedvelő fiacskám is nagyon várja...
Hozzávalók: 1,5 kg idénygyümölcs - meggy, alma, őszibarack, sárgabarack, szilva, cseresznye, akár vegyesen is, 1 pohár joghurt (a gyümölccsel harmonizáló ízű gyümölcsjoghurt), 3 dl tejszín, egy csomag vaníliapuding, 2-3 teáskanál liszt, vaníliás cukor, kristálycukor, egész fahéj, egész szegfűszeg, citromkarika, citromlé.
A gyümölcsöt hideg vízben tedd fel főni a fűszerekkel együtt, és óvatosan forrald át, de ha felforrt, már nem kell tovább főzni, hogy egyben maradjanak a darabok. Először a tejszínt keverd el a vaníliapudinggal és óvatosan add a leveshez. A joghurtba keverd bele a lisztet csomómentesre, és szép lassan, kanalanként adj hozzá a léből, amíg folyékony állagú nem lesz, így keverd bele a levesbe. Épp csak hogy engedd újraforrni és azonnal zárd le. Hűtsd ki, és teljesen hidegen fogyaszd! A pudingtól sűrű, krémes állagú levest kapsz.
Tejszínes málna(vagy más)krém-leves: nagyjából, mint a fentiek, csak még sűrítés előtt turmixold le a gyümölcsöt. Nagyon látványos egy diónyi tejszínhabbal a tetején :-)
Tapasztalat: az ízek hidegen kevésbé intenzívek, így bátran használd a fűszereket, hogy érezd akkor is, amikor a hideg levest kanalazod!