Kedvenc Nők Lapjámban találtam, és mivel mézessüti-szezon van, hát muszáj volt kipróbálni...
Hozzávalók: a mézeskalács megmaradó részei morzsára törve (de kekszmorzsával is pont ilyen jó lesz), savanykás lekvár 10-12 evőkanálnyi, 200 ml habtejszín (az eredeti receptben mascarpone szerepel, de nem volt itthon), vaníliapuding - 1 csomagból fél liter tejjel főzve, három evőkanál cukorral, és egy mézessüti fűszerkeverék, de ez utóbbit el is hagyhatod.
A mézeskalács maradékát törd apró morzsákra, a vaníliapudingot a szokott módon főzd meg sűrűre és tedd bele a fűszert. A tejszínt verd lágy habbá, ha mascarponét használsz, azt is keverd habosra, majd a kihűlt pudinggal keverd össze.
A pohár aljába tedd a morzsát, rá a lekvárt, a krémet, majd ismét a morzsa - lekvár - krém. A tetejére tegyél a morzsából és díszítsd fel narancs- vagy mandaringerezdekkel.
Mennyei!