Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Fűszeres pohárkrém morzsával

2020. december 21. - rodekri

Kedvenc Nők Lapjámban találtam, és mivel mézessüti-szezon van, hát muszáj volt kipróbálni...

Hozzávalók: a mézeskalács megmaradó részei morzsára törve (de kekszmorzsával is pont ilyen jó lesz), savanykás lekvár 10-12 evőkanálnyi, 200 ml habtejszín (az eredeti receptben mascarpone szerepel, de nem volt itthon), vaníliapuding - 1 csomagból fél liter tejjel főzve, három evőkanál cukorral, és egy mézessüti fűszerkeverék, de ez utóbbit el is hagyhatod.

A mézeskalács maradékát törd apró morzsákra, a vaníliapudingot a szokott módon főzd meg sűrűre és tedd bele a fűszert. A tejszínt verd lágy habbá, ha mascarponét használsz, azt is keverd habosra, majd a kihűlt pudinggal keverd össze.

A pohár aljába tedd a morzsát, rá a lekvárt, a krémet, majd ismét a morzsa - lekvár - krém. A tetejére tegyél a morzsából és díszítsd fel narancs- vagy mandaringerezdekkel.

Mennyei!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9916353852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása