Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Mákos guba - (nem csak) karácsonyi recept

2020. január 13. - rodekri

Ritkán készül, mert a családból csak én szeretem, de úgy hiszem, az év bármely napján jól tud esni, ráadásul kinek ne maradna otthon néha egy-két régi kifli?

Hozzávalók: 3 kifli, fél liter tej, 1 tojás sárgája, cukor, vaníliás cukor, pici liszt, mák, a vaníliaöntethez újabb fél liter tej, 1 tojássárgája, cukor, vaníliás cukor.

A kifliket karikázd fel, közben tedd fel főni a tejet. A tojás sárgájához keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverj el benne max. 1 teáskanálnyi lisztet, és ezt a keveréket öntsd hozzá a tejhez. Ha felforrt, húzd félre a melegről. Közben a kifliket tedd egy sütőedénybe, amit előzőleg kicsit kivajaztál, majd öntsd nyakon az egészet a vaníliás tejjel. Szórd rá a darált, ízlés szerint cukrozott mákot és keverd át. Mehet a sütőbe, ahol érdemes addig sütni, míg kicsit megpirulnak a kiflikarikák. A maradék tejből készítsd el újra a vaníliás keveréket, most mehet bele kicsit több liszt (3-4 teáskanál), hogy sűrűbb, pudingszerű öntetet kapj. A megsült gubát locsold meg a vaníliás sodóval és tedd az asztalra.

Lehet bolondítani kevés mézzel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2215406710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása