Ritkán készül, mert a családból csak én szeretem, de úgy hiszem, az év bármely napján jól tud esni, ráadásul kinek ne maradna otthon néha egy-két régi kifli?
Hozzávalók: 3 kifli, fél liter tej, 1 tojás sárgája, cukor, vaníliás cukor, pici liszt, mák, a vaníliaöntethez újabb fél liter tej, 1 tojássárgája, cukor, vaníliás cukor.
A kifliket karikázd fel, közben tedd fel főni a tejet. A tojás sárgájához keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverj el benne max. 1 teáskanálnyi lisztet, és ezt a keveréket öntsd hozzá a tejhez. Ha felforrt, húzd félre a melegről. Közben a kifliket tedd egy sütőedénybe, amit előzőleg kicsit kivajaztál, majd öntsd nyakon az egészet a vaníliás tejjel. Szórd rá a darált, ízlés szerint cukrozott mákot és keverd át. Mehet a sütőbe, ahol érdemes addig sütni, míg kicsit megpirulnak a kiflikarikák. A maradék tejből készítsd el újra a vaníliás keveréket, most mehet bele kicsit több liszt (3-4 teáskanál), hogy sűrűbb, pudingszerű öntetet kapj. A megsült gubát locsold meg a vaníliás sodóval és tedd az asztalra.
Lehet bolondítani kevés mézzel is.