Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Rakott krumpli

2023. május 30. - rodekri

Egy örök, de egyszerű klasszikus.

Hozzávalók: kb. 1 kg burgonya héjában kifőzve, 8 db tojás, 50 dkg lecsókolbász, 8-10 szelet kenyérszalonna, sok-sok tejföl, só, olaj.

A héjában kifőtt burgonyát meghámozva szeleteld fel karikákra, ugyanígy a főtt tojásokat és a kolbászt is. A tepsi alját kend be némi olajjal (nem kell sok), és rétegezd rá a krumplit, a tojást és a kolbászt, ne feledkezz el a sóról sem. A tetejét fedd be krumplikarikákkal, majd bőven tegyél tejfölt az egészre. Süsd letakarva vagy hőlégkeveréssel kb. fél órán át, utána szeleteld rá a szalonnát a tetejére. Addig süsd kb. 150 fokon, míg a szalonna ropogósra sül.

Tálaláskor is mehet rá egy nagy adag tejföl....

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3918135288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása