Egy örök, de egyszerű klasszikus.
Hozzávalók: kb. 1 kg burgonya héjában kifőzve, 8 db tojás, 50 dkg lecsókolbász, 8-10 szelet kenyérszalonna, sok-sok tejföl, só, olaj.
A héjában kifőtt burgonyát meghámozva szeleteld fel karikákra, ugyanígy a főtt tojásokat és a kolbászt is. A tepsi alját kend be némi olajjal (nem kell sok), és rétegezd rá a krumplit, a tojást és a kolbászt, ne feledkezz el a sóról sem. A tetejét fedd be krumplikarikákkal, majd bőven tegyél tejfölt az egészre. Süsd letakarva vagy hőlégkeveréssel kb. fél órán át, utána szeleteld rá a szalonnát a tetejére. Addig süsd kb. 150 fokon, míg a szalonna ropogósra sül.
Tálaláskor is mehet rá egy nagy adag tejföl....