Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Rakott zöldbab gazdagon

2023. július 08. - rodekri

Régi kedvenc, nem is értem, miért nem készítjük gyakrabban...

Hozzávalók: 1 kg mirelit vagy friss zöldbab, 1 kg sertéshús darálva, két maroknyi rizs, 2 nagy pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, rozmaring, majoranna, kakukkfű, tárkony, só, bors, pirospaprika.

A zöldbabot főzd meg puhára, közben a darált húsból készíts pörköltet (hagymapirítás olajon, pirospaprika, hús lepirítva, fűszerek, összefőzve). A rizst főzd meg és keverd a pörkölthöz. Egy magasfalú tepsit olajozz be és szórd be zsemlemorzsával, majd jöhetnek a rétegek: mivel ez a gazdag verzió, tedd bele először a hús felét, majd szórd rá a zöldbab felét. Az egyik pohár tejfölbe keverj kb. egy teáskanálnyi pirospaprikát és ezzel kend be a két réteget, majd kezdheted újra: hús, zöldbab és a másik pohár, pirospaprikával kevert tejföl. Tedd a sütőbe, kb. 40 percig hőlégkeveréssel közepes hőfokon, majd kb. 15-20 percig alsó-felső pirítás funkcióval süsd aranyszínűre.

Sok-sok tejföllel és friss petrezselyemmel tálald!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6818162802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása