Régi kedvenc, nem is értem, miért nem készítjük gyakrabban...
Hozzávalók: 1 kg mirelit vagy friss zöldbab, 1 kg sertéshús darálva, két maroknyi rizs, 2 nagy pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, rozmaring, majoranna, kakukkfű, tárkony, só, bors, pirospaprika.
A zöldbabot főzd meg puhára, közben a darált húsból készíts pörköltet (hagymapirítás olajon, pirospaprika, hús lepirítva, fűszerek, összefőzve). A rizst főzd meg és keverd a pörkölthöz. Egy magasfalú tepsit olajozz be és szórd be zsemlemorzsával, majd jöhetnek a rétegek: mivel ez a gazdag verzió, tedd bele először a hús felét, majd szórd rá a zöldbab felét. Az egyik pohár tejfölbe keverj kb. egy teáskanálnyi pirospaprikát és ezzel kend be a két réteget, majd kezdheted újra: hús, zöldbab és a másik pohár, pirospaprikával kevert tejföl. Tedd a sütőbe, kb. 40 percig hőlégkeveréssel közepes hőfokon, majd kb. 15-20 percig alsó-felső pirítás funkcióval süsd aranyszínűre.
Sok-sok tejföllel és friss petrezselyemmel tálald!