Ismét a Nők Lapjában bukkantam erre a - mostantól új kedvenc - receptre. Gyors és könnyű, vállald be!
Hozzávalók: egy nagyobb csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 30 dkg szarvacska/penne/orsó tészta, 15 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, kakukkfű, szerecsendió, rozmaring, majoranna, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma.
A tésztát főzd meg sós vízben (nem kell túl puhára főzni), közben csíkozd fel a szalonnát és vágd fel kis kockákra a csirkemellet. A tésztát borítsd a tepsibe, amiben az egészet megsütöd majd. A bacon-t süsd le zsírjára, legyen finom, ropogós, add hozzá a csirkemellet, fűszerezd meg zöldfűszerekkel, majd süsd össze (ne csak fehér legyen a hús, hanem már majdnem teljesen puha is). Közben olvaszd meg a vajat, az összezúzott fokhagymát kicsit pirítsd meg benne, majd add hozzá a lisztet és ha egy kicsit megpirult, öntsd fel tejjel (nem kell krémsűrűnek lennie, még locsolható legyen az állaga, ehhez mérd a tejet). Ebbe a klasszikus besamel - mártásba is tegyél bátran fűszereket.
A tésztára halmozd rá a bacon-ös csirkét, majd az egészet öntsd nyakon a mártással. Szórd a tetejére a reszelt sajtot és mehet a sütőbe. Hőlégkeveréssel (vagy alacsonyabb hőfokon) süsd össze lefedve (pl. ezüstpapírral), majd vedd le a fedést és pirítsd aranypirosra.
Remélem, sikered lesz vele!