Egy nagyon gyors és egyszerű, de annál finomabb ebéd - vagy vacsora...
Hozzávalók: 1 kg csirkemell (más húsból is elkészíthető, akkor vedd figyelembe a puhuláshoz szükséges időt!), fél kg csiperke (vagy más) gomba, 2-3 dl főzőtejszín, só, bors, zöldfűszerek (majoranna, tárkony, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, stb.), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
Vágd apró kockákra a csirkehúst, szeleteld fel a gombát, vágd apróra a vöröshagymát. Ez utóbbit kevés olajon párold üvegesre, majd tedd hozzá a húst és forgasd a forró olajon, amíg ki nem fehéredik. Ekkor fedd le és párold meg majdnem teljesen puhára. Ha már majdnem puha, add hozzá a zöldfűszereket, sót, borsot és szórd bele a gombát, majd főzd meg. Ha a gomba is puha, mehet rá a fokhagyma (apróra vágva, vagy nyomóból), ezután főzd le a levét, hogy minél jobban a zsírjára süljön.
Öntsd fel a tejszínnel (épp, hogy lepje el) és forrald össze.
Rizzsel, tésztával tálald. Jó étvágyat!