Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Tejszínes - gombás csirkemell

2021. július 26. - rodekri

Egy nagyon gyors és egyszerű, de annál finomabb ebéd - vagy vacsora...

Hozzávalók: 1 kg csirkemell (más húsból is elkészíthető, akkor vedd figyelembe a puhuláshoz szükséges időt!), fél kg csiperke (vagy más) gomba, 2-3 dl főzőtejszín, só, bors, zöldfűszerek (majoranna, tárkony, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, stb.), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma

Vágd apró kockákra a csirkehúst, szeleteld fel a gombát, vágd apróra a vöröshagymát. Ez utóbbit kevés olajon párold üvegesre, majd tedd hozzá a húst és forgasd a forró olajon, amíg ki nem fehéredik. Ekkor fedd le és párold meg majdnem teljesen puhára. Ha már majdnem puha, add hozzá a zöldfűszereket, sót, borsot és szórd bele a gombát, majd főzd meg. Ha a gomba is puha, mehet rá a fokhagyma (apróra vágva, vagy nyomóból), ezután főzd le a levét, hogy minél jobban a zsírjára süljön.

Öntsd fel a tejszínnel (épp, hogy lepje el) és forrald össze.

Rizzsel, tésztával tálald. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5016638332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása