Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Levendulaszörp - és levendulás limonádé

2021. július 05. - rodekri

Ha már egyszer beszabadulsz egy igazi levendula-gazdaságba, muszáj annyit szedni ebből az illatos csodából, hogy a végén azt sem tudod, mihez kezdj vele... Nos, én most - többek közt - ezt:

Hozzávalók: kb. 200 gr levendulavirág, 2 citrom, 2 evőkanál citromsav, 2 kg cukor, 2 l víz.

A vizet tedd fel forrni a cukorral, citromsavval, citromkarikákkal, közben a levendulákról vagdosd le a virágokat egy tálba.

Amikor felforrt a víz, dobáld bele a virágokat és keverd jól össze, majd hagyd újra felforrni az egészet.

Hagyd állni 24 órát, majd szűrd le alaposan. A megmaradó levet újra forrald fel, és porciózd ki az üvegekbe, amit korábban előkészítettél.

Szárazdunsztban hagyd kihűlni.

Ha limonádét szeretnél belőle készíteni, akkor a citromos - enyhén cukros limonádéba tegyél ízlés szerint a szirupból és hagyd állni. Jégkockával, citromkarikával tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr916613814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása