Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Citromfűszörp - ami igazán hűsít a kánikulában

2021. június 12. - rodekri

Ilyenkor nyár elején sorra jelennek meg a közösségi oldalakon a jobbnál jobb receptötletek. Bodzát minden évben készítek, üdítőt és szörpöt is, idén pedig rengeteg citromfű termett már eddig is a kertemben, ami télen majd jó lesz meleg teának, de most még inkább az előttünk álló nyárra gondoltam.

Hozzávalók: 2 maréknyi friss citromfű, 2 citrom, 5 dkg citromsav, és 2 l vízből és 2 kg cukorból főzött szirup.

Az első napon tegyük a citromfüvet és a citromkarikákat egy olyan edénybe, amiben lehet kavargatni és belefér majd a cukor is a főzéshez. Hagyjuk állni egy napig, másnap pedig - hozzátéve a cukrot és a citromsavat, - forraljuk fel és hagyjuk zubogni kb. 15 percig.

Alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe töltve tegyük a teljes kihűlésig száraz dunsztba, így eláll hosszabban is, de a felbontott üvegeket érdemes hűtőben tárolni. Frissítő nyarat!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8316592084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása