Háromperces nyári recept, köszönet érte a Morzsafarmnak :-)
Hozzávalók: bármilyen otthon fellelhető vagy piacon vásárolt friss zöldfűszer, a képen látható keverék részei: bazsalikom, rozmaring, oregano és kakukkfű, kevés olívaolaj, citromlé és némi só. Ettől bármivel el lehet térni, készülhet hagymás, fokhagymás, chilivel ízesített erős vagy egyéb fűszereket felhasználó változatban.
Mosd le a friss fűszereket, csipkedd le róluk a leveleket, a vastagabb szárak ne kerüljenek bele a szószba. Szórd bele a botturmix edényébe az összeset, majd önts rá olívaolajat. A mennyiség nyilván attól függ, hogy mennyi a fűszer és milyen sűrűségű szószt szeretnél, érdemes egy kevéssel kezdeni, aztán tudsz még hozzá keverni, ha lágyítanád.
Ízesítsd pici citromlével, ízlés szerint kevés sóval. A keveréket alaposan turmixold össze, majd a kész szószt tedd kis üvegbe, ami mehet azonnal a hűtőbe. Ha sikerül nagyobb mennyiséget készítened, mert sok a fűszer, úgy érdemes kisebb adagokban lefagyasztani (pl. jégkocka-tartóban).
Grillezésnél bekenheted vele a húsokat, keverheted salátába, levesbe, rizshez, krumplipüréhez, tésztához pesto-alapnak, bármihez, amihez illik a zöldfűszerek ízorgiája.
Tovább tartott leírni, mint elkészíteni, próbáld ki!