Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Zöldfűszer-szósz grillezéshez, főzéshez

2020. június 28. - rodekri

Háromperces nyári recept, köszönet érte a Morzsafarmnak :-)

Hozzávalók: bármilyen otthon fellelhető vagy piacon vásárolt friss zöldfűszer, a képen látható keverék részei: bazsalikom, rozmaring, oregano és kakukkfű, kevés olívaolaj, citromlé és némi só. Ettől bármivel el lehet térni, készülhet hagymás, fokhagymás, chilivel ízesített erős vagy egyéb fűszereket felhasználó változatban.

Mosd le a friss fűszereket, csipkedd le róluk a leveleket, a vastagabb szárak ne kerüljenek bele a szószba. Szórd bele a botturmix edényébe az összeset, majd önts rá olívaolajat. A mennyiség nyilván attól függ, hogy mennyi a fűszer és milyen sűrűségű szószt szeretnél, érdemes egy kevéssel kezdeni, aztán tudsz még hozzá keverni, ha lágyítanád.

Ízesítsd pici citromlével, ízlés szerint kevés sóval. A keveréket alaposan turmixold össze, majd a kész szószt tedd kis üvegbe, ami mehet azonnal a hűtőbe. Ha sikerül nagyobb mennyiséget készítened, mert sok a fűszer, úgy érdemes kisebb adagokban lefagyasztani (pl. jégkocka-tartóban).

Grillezésnél bekenheted vele a húsokat, keverheted salátába, levesbe, rizshez, krumplipüréhez, tésztához pesto-alapnak, bármihez, amihez illik a zöldfűszerek ízorgiája.

Tovább tartott leírni, mint elkészíteni, próbáld ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr415972532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása