A család egyik kedvence, gyorsan elkészíthető, finom és még egészséges is.
Hozzávalók: kb. egy kg csirkehús - legjobb, ha vegyesen comb és mell, de lehet bármilyen más húsból is készíteni, kevés olaj, lehet olíva, fűszerek: bazsalikom, majoranna, rozmaring, zsálya, esetleg érdemes görög fűszerkeveréket használni, kevés só, a salátához friss zöldek: jégsaláta, uborka, paradicsom, paprika, az öntethez joghurt, fűszerek, fokhagyma.
Széles edényben tedd fel az apróra vágott húst kevés olajon, egészen fehéredésig ne adj hozzá semmit, csak kevergesd, hogy egyenletesen süljön. Ha kifehéredett, jöhet a só és a fűszerek, ha összegyűlt alatta elég lé, akkor víz sem kell bele, csak fedd le és hagyd párolódni. Közben előkészítheted a salátát, vágd a hozzávalókat apró, egyforma darabokra és óvatosan, lehetőleg lapáttal keverd össze, mehet a hűtőbe. A joghurtot keverd el a fűszerek egy részével és ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, majd ezt is tedd hidegre. Közben a hús megpárolódott, ha már teljesen puha, jöhet a türelemjáték: a sütés. Addig érdemes sütni, míg egészen átpirulnak a húsdarabok, közben sűrűn kell kevergetni és néha érdemes pici olajat ráönteni, ez részben segíti a pirulást, részben pedig nem szárad ki a hús. A comb a sütéstől és a kevergetéstől kissé szétesik, de ettől az egésznek olyan hatása lesz, mintha egy gyros-étteremben vagdalták volna az állványról apróra.
Tálaláskor - mehet még mellé esetleg rizs, sült krumpli is - tedd a saláta mellé a húst és önts rá bőven a joghurtból. Jó étvágyat!