Ha farsang, akkor fánk. Olyan receptet kerestem, ami gyorsan kész, és a nosalty.hu oldalon találtam ezt, feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 3 tojás, 450 gr-os joghurtból egy pohár, pici só, egy csomag sütőpor és két csomag vaníliás cukor.
A tojásokat és a joghurtot jól keverd össze, majd add hozzá a vaníliás cukrot. Óvatosan adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal vagy dagasztógéppel keverd simára. Lágy tészta lesz az eredmény. Közben egy edényben forrósítsd fel az olajat és vedd kis fokozatra, hogy ne égjen meg a tészta és átsüljenek a fánkocskák. Olajos kézzel vagy kanállal - ez utóbbi egyszerűbb, - szaggasd az olajba a tésztát. Szabálytalanok lesznek, de szépen meghíznak. Süsd pirosra mindkét oldalukat és kivéve a serpenyőből, itasd le róluk az olajat.
Fahéjas porcukorral, lekvárral tálald.