A recept a Nők Lapja oldalán található, de én szelet helyett hagyományos kekszformát készítettem.
HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:
A tésztához: 45 dkg liszt + a nyújtáshoz | fél csomag sütőpor | 10 dkg porcukor | 20 dkg vaj/margarin | 1 tojássárgája | 5 dkg méz | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
A krémhez: 2 dl habtejszín | 20 dkg étcsokoládé, nagyon pici margarin (kb. egy evőkanálnyi)
1. A tésztához morzsold el a sütőporral és porcukorral elkevert lisztet a vajjal/margarinnal, majd add hozzá a tojássárgáját és a mézet. Gyúrd össze lágy, sima tésztává. Felezd el, az egyik részhez gyúrd hozzá a kakaóport. A cipókat csomagold fóliába, és 30 percre tedd hűtőbe pihenni.
2. A lehűlt tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vékonyra. Ekkor még dönthetsz, ha lapokat sütsz, akkor többrétegű sütit kapsz, ehhez 2-2 lapra nyújtsd és süsd meg, ha viszont kekszeket szeretnél, akkor szaggasd ki egy kör alakú formával és néhány perc alatt süsd készre.
3. A krémhez forrald fel a tejszínt, szórd bele kockánként a darabokra tört étcsokoládét, majd keverd simára, míg a csokoládé teljesen felolvad. 1-2 órára tedd a hűtőszekrénybe dermedni. Kézi habverővel kissé keverd át a krémet, majd ragaszd össze vele a kekszlapokat.
Szerintem kezdd rögtön a dupla adaggal :-)