Olyan receptet kerestem ehhez a klasszikushoz, amit gyorsan el lehet készíteni. A nosalty.hu-n találtam is, többféle variációban, változó ízesítéssel. Amit itt olvashatsz, a legegyszerűbb, leggyorsabb, de nagyon finom változat, ha van kedved és időd, érdemes továbbfejleszteni.
Hozzávalók:
1. Tészta: alapvetően legalább kétféle piskóta kell az alaphoz, én magam a méteres sütim 6 tojásos változatát készítettem el (itt találod: http://www.krisztakonyha.eoldal.hu/fenykepek/5.-edessegek/meteres-kalacs/ ). Így készült egy adag vaníliás és egy adag kakaós tészta, de érdemes egy harmadikat, egy dióval megbolondított változatot is készíteni.
2. A csokiöntethez: 2 tábla étcsoki (tortabevonó is jó), 2 dl habtejszín, rumaroma, vaníliás cukor, narancs- és citromhéj reszelve. Gőz felett olvaszd fel a csokoládét, majd lassan engedd fel a tejszínnel, és keverd addig, amíg egyenletes, síma csokit nem kapsz. Keverd hozzá a fűszereket.
3. Vaníliakrém: az egyszerűbb változatban vaníliapuding, picit több tejjel az előírtnál, de lehet lágy vaníliakrémet is főzni, a receptjét itt találod: http://www.krisztakonyha.eoldal.hu/fenykepek/5.-edessegek/vaniliatorta/
Ha a tészta kihűlt, vágd vagy törd fel kis kockákba, és tedd egy mélyebb edény (pl. jénai tál) aljára, rétegezve a tésztát, csokiöntetet és vaníliakrémet. Legfölül a vaníliakrém legyen.
3-4 órára - legalább - tedd be a hűtőbe.
Tálalás előtt díszítsd fel tejszínhabbal.