Amikor még a tesód is azt mondja: jobb, mint bármelyik cukrászdáé, és a sógorod is kétszer kér, miközben nem is szereti az édességet, akkor úgy érzed, érdemes volt.
Hozzávalók: piskótalap, amelyet klasszikus módon, 7-9 tojásból készítesz, attól függően, mekkora tortát szeretnél. Ahány tojás, annyi kanál cukor, annyi kanál liszt, a fehérjét kemény habbá kell verni, a sárgákat a cukorral habosra kevered, majd egy kis sütőpor és ízesítésnek vaníliáscukor, narancshéj, rumaroma. Mehet bele a liszt, majd óvatosan keverd hozzá a fehérjehabhoz, és forró sütőben süsd tűpróbáig.
Vaníliakrém: 4-5 tojás sárgájához keverj 4-5 evőkanál cukrot, némi citromhéjat, 2 zacskó vaníliáscukrot és 3-4 evőkanál lisztet, közben forralj fel 3-5 dl tejet, majd keverd hozzá lassan a tojásos masszát és addig főzd, amíg sűrű krém lesz belőle. Verj fel 3-4 dl habtejszínt kemény habbá 2 evőkanál cukorral, és óvatosan keverd hozzá a már kihűlt vaníliakrémet.
Kend meg a piskótalapot a krémmel, díszítsd gyümölccsel, kandírozott citrushéjjal, krémgombócokkal és tedd be a hűtőbe legalább másfél-két órára. Aztán gyönyörködj benne, hogy milyen gyorsan elfogy.