Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Mogyorókrém házilag - hívhatod Nutellának, de jobb annál

2017. április 30. - rodekri

A receptet a Nők Lapja Café Advent oldalán találtam, ez volt Apa karácsonyi meglepetése....

Hozzávalók: 60 dkg őrölt mogyoró (én földimogyorót használtam, de biztos finom a másik fajtával is), 1 tábla finom étcsokoládé, 20 dkg igazi vaj, 3 evőkanál méz, 1 teáskanálnyi őrölt fahéj.

A finomra őrölt mogyorót lapos edényben, zsiradék nélkül pirítsd meg, óvatosan, mert könnyen pörkölődik, folyamatosan érdemes forgatni egy falapáttal. Ha kész, tedd félre, hagyd hűlni.

A csokoládét vajjal együtt tedd gőz fölé, és olvaszd fel. Ha kicsit kihűlt, kézi mixerrel néhány percig habosítsd.

Add hozzá a mézet, a fahéjat, majd lassan az összes mogyorót, és töltsd a masszát üvegbe. Hűtőben vagy hűvös kamrában tárold.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6812469595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása