A receptet a Nők Lapja Café Advent oldalán találtam, ez volt Apa karácsonyi meglepetése....
Hozzávalók: 60 dkg őrölt mogyoró (én földimogyorót használtam, de biztos finom a másik fajtával is), 1 tábla finom étcsokoládé, 20 dkg igazi vaj, 3 evőkanál méz, 1 teáskanálnyi őrölt fahéj.
A finomra őrölt mogyorót lapos edényben, zsiradék nélkül pirítsd meg, óvatosan, mert könnyen pörkölődik, folyamatosan érdemes forgatni egy falapáttal. Ha kész, tedd félre, hagyd hűlni.
A csokoládét vajjal együtt tedd gőz fölé, és olvaszd fel. Ha kicsit kihűlt, kézi mixerrel néhány percig habosítsd.
Add hozzá a mézet, a fahéjat, majd lassan az összes mogyorót, és töltsd a masszát üvegbe. Hűtőben vagy hűvös kamrában tárold.