Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Madártej

2017. április 30. - rodekri

Régi nagy kedvenc, és hadd dicsekedjek: kényes ízlésű apósom a madártej királynőjének hív, tehát az alábbi receptben nyugodtan megbízhatsz:

Hozzávalók: 3 liter tej, 10 tojás, 18 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, narancs- és citromhéj, rumba áztatott mazsola, 2 evőkanál liszt.

Tedd fel a tejet forrni, közben a tojásfehérjéket kb. 5 kdg cukorral verd nagyon kemény habbá. A lassan fővő tejben, kis lángon, kanalanként kiszaggatva főzd meg a fehérje-felhőcskéket (mindkét oldalukat kb. fél-fél percig), majd szedd ki mindet egy szűrőbe, ami alatt egy edény felfogja a lecsopögő tejet.

A tojások sárgáját keverd el a maradék cukorral, narancs- és citromhéjjal, és kevés liszttel, sűrű masszát fogsz kapni, ezért lazítsd fel néhány kanálnyi tejjel. A forró tejbe keverd bele a tojásos, lisztes masszát, és alaposan keverd össze. Már nem kell újra forralni. Szórd bele a rumos mazsolát, és tedd a tetejére a tojáshab-felhőcskéket.

Jéghidegen az igazi, ha van türelmed kivárni :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7812469557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása