Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Hagymás zöldparadicsom

2017. április 30. - rodekri

A biai családi telken mindig maradt egy csomó zöldparadicsom, Anyu abból készítette. Telek már nincs, de miért lenne ez akadály?

Hozzávalók: 1 kg zöldparadicsom, 20 dkg vöröshagyma, 3,6 dkg só, 7 dl víz, 1 dl 10%-os ecet, 1 dkg cukor.

A zöldparadicsomokat és a hagymát vágd fel vékony karikákra és kever össze a sóval, majd hagy pácolódni 24 órán át.

Másnap forrald fel a vizet, add hozzá a cukrot és az ecetet, majd forrás közben szórd bele a hagymás paradicsomot, melyről előzőleg leöntötted a sós levet.

Ha újra felforrt, szűrőkanállal szedd ki a paradicsomot és a hagymát, tedd az előre kikészített, megmosott üvegekbe. (A fenti mennyiség 4 kicsi üvegre elég.) A lébe szórj egy kevés nátrium-benzoátot, és forrald újra át, majd öntsd rá a savanyúságra. Tedd egy napra száraz dunsztba, és ha szükséges, a maradék lével még öntsd fel a következő napon. Kb. 2 hónap alatt érik be.

Kóstold meg, be fog válni!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5612469805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása