Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Lehet, hogy nem az eredeti Dobos C. - féle recept, de az elismerő pillantások láttán újra és újra kedvet kap az ember hozzá...
Az alap egy jó erős, több lapból álló piskóta, ezt lehet hagyományos piskótatésztából, vagy olajos tésztából (ld. méteres süti) készíteni, egyben sütni és felvágni lapokra, vagy lapokból sütni, ahogy tetszik.
Csokikrém: egy csomag csokis pudingporból készíts pudingot, majd turbózd fel egy étcsokival és két evőkanálnyi igazi, finom kakaóporral. 30 dkg margarint lágyíts meg (ne olvaszd fel!), és keverd nagyon habosra (ez fontos!), majd adj hozzá 15 dkg porcukrot, és keverd tovább. Lágy, könnyű krémet kell kapnod, ha a két összetevőt összekevered, mármint a cukros margarint és a kihűlt pudingot.
A piskótalapokat, egy kivételével, állítsd össze a csokikrémmel, a tetejére és az oldalára is kerüljön bőven.
Az egyetlen, legszebb piskótalapot tedd egy olyan tálcára, amelynek van egy kis pereme és ettől eltekintve teljesen egyenletes az alja. Készíts elő egy lapos, kenésre alkalmas eszközt, ez is lehet egy kés, és másik, hosszú pengéjű kést, amelyre kenj egy kis hideg margarint.
A lényeg: 30 dkg porcukrot tegyél egy megbízható edénybe, majd lassú tűz felett kezdd el olvasztani. Türelmet és időt igényel a munka, és nagyon vigyázz, a forró cukor rendkívül veszélyes, beleéghet a bőrbe, ha rádfröccsen, azonnal tedd hideg víz alá a sérült részt! Praktikus, ha az edénynek van egy hosszabb nyele, annál fogva biztos lehetsz abban, hogy sikerül a művelet. A karamellizálódott, folyékony cukrot óvatosan, lassan folyasd rá a félretett piskótalapra, és a kenéshez elővett pengével simítsd el a formán. Óvatosan! A vajas késsel, először a nem éles pengerésszel, kezdj el azonnal szeleteket vágni a cukorrétegből, gyors mozdulatokkal, ekkor még csak a cukrot érintve, mert amíg meleg, addig formázható, utána könnyen törik. Ha a kívánt tortaszelet-formák már látszanak, a kés éles felével a piskótarészt is felvághatod, így kapsz 8-12 dobos tetőt a tortára. Helyezd rá a csokikrémre, díszítsd a maradék krémmel.
Az elismerés nem marad el!