Karácsony előtt kaptam a Nagy Ramakönyv 2. részét, és persze már alig vártam, hogy kipróbáljam. Ma egy szarvasi háziasszony receptjére esett a választás, és nem bántuk meg.
Hozzávalók:
Alsó réteg: 10 dkg cukor, 10 dkg RAMA, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojás, fél csomag sütőpor, 15 dkg liszt. Dolgozd jól össze a hozzávalókat, lisztes deszkán nyújtsd ki, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg aranysárgára, nem túl erős lángon.
Csokihab-réteg: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 tábla finom csokoládé, 10 dkg darált mandula, citromhéj. A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, a mandulával és a citromhéjjal, a csokit olvaszd fel gőz felett és keverd hozzá. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan keverd a csokis masszához.
A majdnem teljesen átsült tészta tetején oszlasd el a csokis habot, és már csak annyira tedd vissza a sütőbe, alacsony hőfokon, hogy a tojáshab kiszáradjon. Ha kihűlt, vágd kockákra.
Kuligdné Tamás Mária - köszönjük, ez tényleg finom!