Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Zserbó - az örök klasszikus

2017. április 29. - rodekri

Nagyon régi Nők Lapja-recept, kicsit felrúgja a hagyományokat, mert nem laponként kell sütni, de így a kevésbé bátrak is próbálkozhatnak vele. Hidd el, nem bonyolult.

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 40 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 dkg friss élesztő vagy két zacskó porélesztő, 1,5 dl tej, 2 tojás sárgája, 1/2 dl rum, pici só a tésztához; 40 dkg darált dió és 40 dkg sárgabarack lekvár (nem baj, ha a lekvár több), kevés cukor a töltelékhez; a tetejére 30 dkg tortabevonó vagy étcsoki.

Futtasd fel langyos, cukros tejben az élesztőt, majd az olvasztott margarinhoz add hozzá a tészta hozzávalóit sorban, utoljára az élesztős tejet. Reszelt citrom- és narancshéjjal lehet még ízesíteni. Gyúrd össze és oszd fel négy egyenlő gombócra, majd tedd félre, hadd keljen.

A töltelék részeit keverd össze, ízlés szerint cukorral.

A tésztát nyújtsd a tepsi méretére, minden lapot, és rétegezve kend meg a töltelékkel. A legfelső lapot kend meg a tojások fehérjével és szurkáld meg. Gőzös sütőben, közepes lángon süsd meg. Hagyd a tepsiben, amíg ki nem hűl, majd gőz felett olvaszd fel a csokoládét és lassan csorgatva oszlasd el a tetején. Hűtőben dermeszd rá a mázt, majd kis kockákra vágd fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1512467997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása