Ez is egy egyszerű, gyors sütemény, ami nálunk születésnapokon sokszor bevált már, próbáld ki!
Hozzávalók: a tészta egy hagyományos, 3 tojásos piskóta, a tojások sárgáját keverd össze 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál liszttel, ízesítsd kedved szerint: vaníliás cukor, reszelt narancs- és citromhéj, pici rum vagy aroma, a tojások fehérjét kemény habbá verve keverd hozzá óvatosan, majd egy kivajazott tortaformában süsd meg. Ez csak egy vékony lap lesz, de ennek a tortának csak egy pici alap kell. Ugyanezt a piskótatésztát - több tojásból és arányaiban több cukorból és lisztből bármikor pillanatok alatt összedobhatod.
A vaníiakrémet is Te főzd meg hozzá, így a legjobb! 4 tojás sárgáját keverj össze 15 dkg kristálycukorral és 7,5 dkg liszttel, közben kezdj el forralni egy edényben 4 dl tejet, melyhez szintén keverhetsz citrom-narancshéjat és vaníliás cukrot. A tojásos masszát lazítsd fel még egy dl tejjel, majd ha önthető a keverék, akkor lassan keverve add hozzá a forrni készülő tejhez. Addig keverd folyamatosan, amíg sűrű krémmé áll össze, majd hagyd kihűlni.
A tortalapra kenj egy vékony réteg krémet, majd rakd ki a tetejét babapiskótával. Öntözd meg egy pici rummal, vagy rumaromás tejjel, és kenj rá egy újabb réteg vaníliakrémet. Erre tehetsz egy újabb adag babapiskótát, majd legfelülre a krém kerüljön. Tedd be a hűtőbe és hagyd összeállni.
Felvágás előtt reszelj rá tejcsokoládét.