Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Sonkás-juhtúrós, tepsiben sült burgonya

2017. április 29. - rodekri

A hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kk köménymag, só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg juhtúró, 200 gr főtt sonka/tarja felkockázva, 4 dl tejföl, 1 csokor snidling vagy újhagyma, 2 ek vaj vagy margarin.

Héjában megfőzöd a krumplit, pici sóval és egy kevés köménymaggal (ezt tedd teatojásba, amíg fő a krumpli, és akkor nem kell vacakolni vele evés közben), a többi hozzávalót keverd össze egy tálban (javaslat, letesztelve: a sonkát érdemes kicsit átsütni a margarinban), a margarinnal kend ki (vagy a sonka alól öntsd bele) a tepsit(tepsibe), mehetnek bele a megfőtt, hámozott krumplidarabok (mi csak négybe vágtuk), kis olvasztott margarinnal meglocsolod, rásimítod a juhtúros-tejfölös-snidlinges-sonkás masszát és be a sütőbe, kb. 30-40 perc alatt megsül, és lehet koronázni egy kis baconnal.

Nők Lapja recept.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9712467575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása