A hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kk köménymag, só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg juhtúró, 200 gr főtt sonka/tarja felkockázva, 4 dl tejföl, 1 csokor snidling vagy újhagyma, 2 ek vaj vagy margarin.
Héjában megfőzöd a krumplit, pici sóval és egy kevés köménymaggal (ezt tedd teatojásba, amíg fő a krumpli, és akkor nem kell vacakolni vele evés közben), a többi hozzávalót keverd össze egy tálban (javaslat, letesztelve: a sonkát érdemes kicsit átsütni a margarinban), a margarinnal kend ki (vagy a sonka alól öntsd bele) a tepsit(tepsibe), mehetnek bele a megfőtt, hámozott krumplidarabok (mi csak négybe vágtuk), kis olvasztott margarinnal meglocsolod, rásimítod a juhtúros-tejfölös-snidling
Nők Lapja recept.