Ha már mindjárt betoppannak a vendégeid, erre akkor is van idő! Az eredeti Anyu receptje, de már vairáltam kicsit.
Hozzávalók: 50 dkg margarin, liszt, amennyit felvesz, 2 teáskanál só, 3 kávéskanál őrölt bors, 3 egész tojás + 1 tojássárgája - ennek a fehérjét tedd félre a kenéshez, és kb. 40 dkg sajt.
A hozzávalókat és a sajtból 30 dkg-ot gyúrj össze, a margarin olvasztásával kezdd, mert így nagyon finom, lágy tésztát kapsz. Ha van időd, szaggass pogácsákat, ha nincs, simán fektesd a tepsibe (ez a mennyiség egy nagyobb és egy kisebb tepsihez elég), kend meg a tojásfehérjével - ehhez keverj egy kis pirospaprikát, nagyon szép lesz tőle, és szórd meg sajttal, köménymaggal, szezámmaggal - ízlés szerint. Ha nem szaggattál pogácsákat, akkor egy derelyevágóval vágj a tésztába csíkokat keresztben és hosszában. Néhány perc alatt megsül közepes lángon és teljes sikert arat!