Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Rákóczi túrós

2017. április 29. - rodekri

Sokan, sokféleképp próbáljuk előállítani ezt a remekművet... Íme az én változatom egy Nők Lapja-recept alapján!

Hozzávalók.

1. Tészta: 25-30 dkg liszt, 12-15 dkg margarin, 6-7 dkg cukor, 4 tojás sárgája és 1 dl tejföl - én a nagyobb mennyiségekkel dolgoztam a tepsim mérete miatt. A hozzávalókat gyúrható tésztává kell keverni, majd egy fóliába csomagolva tedd be a hűtőbe, hogy kicsit pihenjen a tészta. Legalább fél óra pihentetés után nyújtsd a tepsibe és süsd kb. 8 percig. Ellenőrizd, hogy majdnem teljesen süljön át, mert a rátett, nedves rétegek eláztatják... Közben jöhet a

2. túrókrém: 30-50 dkg túró, 1-2 tojás szétválasztva, 6-7 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanál búzadara, citrom-vagy narancshéj, a túrókrém fölé savanykás lekvár. A túrót törd össze alaposan, keverd bele a tojás sárgáját, a cukrot, a búzadarát és a reszelt gyümölcshéjat. Ha kész, keverd hozzá az ide tartozó tojásfehérje keményre vert habját. Az elősütött tésztára kend rá vékony rétegben a túrókrémet, majd óvatosan kend rá a lekvárt is, és tedd vissza a sütőbe 170 fokon kb. 30 percre.

3. Tojáshab: a tésztánál megmaradt 4 tojásfehérjét (vízgőz felett), hogy szép krémes legyen, verd kemény habbá 15-20 dkg porcukorral, majd simítsd a túró tetejére vagy habzsák segítségével rácsozd be vele a süteményt. Tedd vissza a sütőbe alacsony hőfokon még kb. 10 percre, hogy megszáradjon. Ha kihűlt, vizes késsel lehet szépen szeletelni.

Érdemes kipróbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8612468047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása