Szintén egy régi, kedves kolléganő receptje, ezt is nagyon szeretjük és több változatban is készítem.
Hozzávalók: 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, citromhéj és pici lé, kb. fél kg liszt és 1 cs vaníliás cukor.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrod, lágy, de jól gyúrható tésztát kell, hogy kapj, majd kb. 3/4 - 1/4 arányban szét kell választani. A nagyobb részt egy deszkán nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amelyben majd sütöd, és egyengesd bele.
Erre kell tenni a tölteléket, itt jönnek a variációk: lehet símán csak lekvár (eper, barack, meggy), de lehet túró is, vagy - nagyon ínyenceknek - lekvár és túró is ízlés szerint kombinálva.
A három tojásnak megmaradt a fehérje, ebből - gőz felett, vagy nagyon jó habverővel - készíts kemény tojáshabot 15 dkg cukor hozzáadásával. Ha megáll benne a kanál, akkor simogasd rá a lekvár/túró tetejére.
A tojáshabra a maradék tésztából formázz rácsokat, kb. félcentis tészacsíkokból.
Forró sütőben süsd meg, akkor jó, ha a tojáshab elkezd barnulni.